Νέα

Αγώνας δρόμου "RUN THE LAKE" στη λίμνη Βουλιαγμένης

Θεσμός έχει γίνει πλέον το RUN THE LAKE στην Λίμνη Βουλιαγμένης. Ο διάσημος πλέον αγώνας δρόμου μετά την τεράστια επιτυχιά που είχε διοργανώνεται πλέον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να καλύψει το αυξημένο ενδιαφέρον των αθλητών.

Το ‘Run the Lake_τρέχω και προσφέρω’, σας προσκαλεί σε ακόμη μία αθλητική δράση, που περιλαμβάνει αγώνες δρόμου και περιήγηση στο βουνό, με εκκίνηση τη λίμνη Βουλιαγμένης, διαδρομή περιμετρικά του κόλπου Βουλιαγμένης, διέλευση εντός του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης.

Συμπαραστάτες στην αγωνιστική διοργάνωση: δρομικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι της περιοχής, ορειβατικός-φυσιολατρικός σύλλογος Ο.Φ.Ο.Βούλας, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’. Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, του Ο.Α.Π.ΠΑ. και της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Χορηγός αθλητικού υλικού η εταιρεία ASICS.Μέσα από το τρέχω και προσφέρω, η αθλητική και φυσιολατρική δράση αποτελεί μία προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας με κύριο μέλημα την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ιδρύματα της περιοχής με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους.

Στοιχεία Αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ώρα έναρξης: 08:30

Δρόμος 10.000 μέτρα (τμήμα της διαδρομής περνάει μέσα από τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης)

Αγώνας trail 6.000 μέτρων

Δυναμικό βάδισμα 3.000 μέτρων

Παράλληλες δράσεις

Κολύμβηση: ελεύθερη κολύμβηση στα ιαματικά νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης
Εξειδικευμένο πρόγραμμα προθέρμανσης
Εξιδεικευμένο πρόγραμμα αποθεραπείας

Πληροφορίες διαδρομών

Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων

Τμήμα διαδρομής εντός του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης

Εκκίνηση μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης, πορεία δεξιά προς Λαιμό επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στον κόμβο του Λαιμού οι δρομείς θα ακολουθήσουν πορεία προς τον ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, όπου θα τρέξουν ένα τμήμα του αγώνα εντός των εγκαταστάσεων, συνεχίζουν προς το ακρωτήρι του Λαιμού, στο σημείο αυτό ξεκινάει η διαδρομή της επιστροφής με κατεύθυνση και τερματισμό απέναντι από την είσοδο της λίμνης Βουλιαγμένης.

Αγώνας trail 6.000 μέτρων

(στον βράχο της φασκομηλιάς)

Εκκίνηση μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης, πορεία δεξιά προς οδό Πανός, στροφή μετά το ξενοδοχείο Vouliagmeni Suites, όπου τρέχουν στο χώμα για τα επόμενα 5 χλμ., επιστροφή απο τον ίδιο δρόμο. Χρησιμοποιώντας μόνο το πεζοδρόμιο.

Περιήγηση – Δυναμικό βάδισμα 3.000 μέτρων

(στον βράχο της φασκομηλιάς)

Το μήκος της διαδρομής της περιήγησης είναι 3.000 μέτρα.

Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν από το πάρκινγκ της Λίμνης Βουλιαγμένης αμέσως μετά την εκκίνηση των δρομέων. Η περιήγηση θα γίνει με οδηγό από τον ορειβατικό-φυσιολατρικό σύλλογο Ο.Φ.Ο.Βούλας.

Ομαδικό πρόγραμμα διατάσεων & αποκατάστασης

Εξιδικευμένο πρόγραμμα προθέρμανσης πριν τον αγώνα θα γίνει από γυμναστές της πανελλήνιας Ναυαγοσωστικής Σχολής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’. Επίσης μετά τον αγώνα θα γίνει πρόγραμμα αποκατάστασης και διατάσεων στα ιαματικά νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης. Τα προγράμματα προθέρμανσης και διατάσεων είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ιατρική κάλυψη

Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη καθώς και νοσηλευτική από την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’

Ναυαγοσωστική υποστήριξη

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’ (www.pashna.gr) θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής υποστήριξης εντός της Λίμνης.

Δηλώσεις συμμετοχής – καταληκτική ημερομηνία εγγραφής

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά από το επίσημο web site της διοργάνωσης www. runthelake.gr, από Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.

Η οικονομική σας υποχρέωση θα πρέπει να τακτοποιηθεί σε διάστημα 3ων ημερών στον τραπεζικό λογαριασμό που θα εμφανιστεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής.

Τα καταθετήρια πρέπει να είναι ονομαστικά και ατομικά.

Δηλώσεις συμμετοχής

Ηλεκτρονικά στο: www.runthelake.gr & μέσω του www.runningnews.gr

Έναρξη εγγραφών: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Λήξη εγγραφών: Παρασκευή 4 Απριλίου

Κόστος συμμετοχής

7 € – αγώνας δρόμου 10 χλμ.
7 € – αγώνας trail 6 χλμ.
2 € – περιπατητές-δυναμικό βάδισμα
Χωρίς συμμετοχή: ΑΜΕΑ

Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών

Το πακέτο χρονομέτρησης (chip χρονομέτρησης και αριθμός συμμετοχής) θα αποσταλεί ταχυδρομικά. Προσέξτε στην δήλωση συμμετοχής να συμπληρώσετε όλα τα πεδία ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την ταχυδρόμηση και παραλαβή.

Οι συμμετέχοντες στην περιήγηση θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την ημέρα της εκδήλωσης, αποδίδοντας το συμβολικό ποσό των 2 € έχοντας ήδη συμπληρώσει τη δήλωση συμμετοχής.

Έπαθλα

Διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών κάθε αγώνα και ανά ηλικιακή κατηγορία
Μπουρνουζοπετσέτες σώματος της λίμνης Βουλιαγμένης θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών κάθε αγώνα
H αθλητική Εταιρεία ASICS θα κληρώσει αθλητικό υλικό για τους συμμετέχοντες

Την υποστήριξη της διοργάνωσης ανέλαβε η εταιρεία αθλητικού marketing SUI ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ - www.suihellas.gr

Λίγα λόγια...

Η Αθλητική Εκδήλωση κολύμβησης – ποδηλασίας – τρεξίματος έχει ως στόχο να αναβιώσει την διαδρομή που ακολούθησαν οι τριαθλητές κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες 2004, δέκα χρόνια μετά από αυτούς. Είναι μια διοργάνωση που δεν συμμετέχει στο εθνικό πρωτάθλημα, έχει ωστόσο αναπτυξιακό, τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και της Ολλανδικής Πρεσβείας

Επικοινωνία

Η τηλεφωνική υποστήριξη της διοργάνωσης γίνεται από την εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ SUI Hellas, μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργεί εργάσιμες μέρες και ώρες 09:00-17:00, στον αριθμό 211 7709011.
Μπορείτε επίσης να στείλετε email στο info@vouliagmenitriathlon.gr.